top of page

Γέφυρες Δημοκρατίας



To 3ο International Democracy Camp έφτασε στο τέλος του και ήταν μια μαγική εβδομάδα με πολύ ξεχωριστά εργαστήρια!

Μαζι με 20 υπεροχους μαθητές Γυμνασιου σπασαμε τα στερεότυπα, σχεδιάσαμε εκστρατείες που κάνουν τη διαφορά, εξερευνησαμε τη δική μας πραγματικότητα μέσα από τις ιστορίες και τις εμπειρίες των άλλων ζωντανά, κάνοντας ερώτησεις και συζητώντας με εθελοντές του Wheeling2help από 10 διαφορετικές χώρες, συνειδητοποιωντας πόσο μικρός αλλά και πόσο μεγάλος είναι ο κόσμος που μας περιβάλλει!

Καναμε βουτιά στους καταρράκτες του Βελλά, απολαυσαμε εργαστήριο φαντασίας, ελεύθερη θεατρική έκφραση και αυτοσχεδιασμό, φορέσαμε τα έξι σκεπτόμενα καπέλα του Edward de Bono και αντιμετωπίσαμε με επιχειρήματα μια δυσκολη κατάσταση, μιλήσαμε για τον σκοπό της τέχνης και το street art και γνωρίσαμε καλλιτέχνες που μάχονται για κοινωνική αλλαγή, γίναμε και οι ίδιοι καλλιτέχνες και ζωγραφίσαμε τους προβηματισμούς μας ενώ λάβαμε μέρος σε ένα μοναδικό master chef που διοργάνωσαν οι Cooking Spoons - Μαγειρικές Κουτάλες !


Χρειάζεται τελικά να διαλέξουμε ανάμεσα στην Κοινωνία και τη Φύση ή μπορούμε να δοκιμάσουμε έναν νέο τρόπο ζωής που σέβεται και τις δύο;

Μέσα από εργαστήριο Θεάτρου Forum αναπαραστήσαμε τη σχέση της Κοινωνίας με τη Φύση, αλλά και το ρόλο μας μέσα σε αυτήν.

Οι συμμετέχοντες/ουσες ήρθαν σε επαφή με βιωματικό τρόπο με την κοινωνική διάσταση των περιβαλλοντικών προβλημάτων, τα οποία αναδύθηκαν μέσα από τη σωματικότητα των παγωμένων εικόνων και την περαιτέρω διερεύνηση αυτών.

Την ίδια στιγμή, μέλη της ομάδας μας διερεύνησαν την ίδια θεματικά και συνέθεσαν, αξιοποιώντας τη μέθοδο της δημιουργικής γραφής, κείμενα «από έναν έφηβο του 2050», αποκαλύπτοντας πιθανά σενάρια από τη ζωή στο μέλλον.

Θεατρικός Αυτοσχεδιασμός, Τέχνη, Ρητορικά Παιχνίδια, Εικονικές Δικές, Κλιματική Δικαιοσύνη και πολλά ακόμα ήταν τα εργαστήρια που πραγματοποιήθηκαν αυτήν την εβδομάδα αλλά και πολλές όμορφες στιγμές που μας έκαναν να περάσουμε υπέροχα και να ανανεώσουμε το ραντεβού μας για τη νέα χρονιά!

Ευχαριστουμε την Ελληνική Ένωση για την Προώθηση της Ρητορικής στην Εκπαίδευση για την συνδιοργανωση, το ομορφο NISI Raches για τη φιλοξενία, καθώς και το European Solidarity Corps Greece για τη συγχρηματοδοτηση της δράσης!


Are you Wheeling2help??

17 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comentarios


bottom of page