top of page

Games4All



Φύση VS Τεχνολογία


Ζούμε σε μια εποχή που η τεχνολογία αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας. Από πολύ μικρές ηλικίες τα παιδιά στρέφουν το ενδιαφέρον τους σε κινητά τηλέφωνα, tablet και υπολογιστές. Χωρίς να αμφισβητούμε τη σημασία της επαφής αυτής όσων αφορά το μέλλον τους, δεν μπορούμε να αγνοήσουμε την “απομάκρυνση” τους από το πραγματικό παιχνίδι. Το παιχνίδι που αναπτύσει τις κοινωνικές τους δεξιότητες, το παιχνίδι που προσφέρει ξέγνοιαστες γεμάτες χαρά ώρες στα παιδιά. Επίσης όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας με την κλιματική αλλαγή και τον covid, μας κάνουν να συνειδητοποιούμε όλο και περισσότερο πόσο σημαντική είναι η επαφή μας και ο σεβασμός στη Μητέρα Φύση.


Με το σκεπτικό αυτό, η εθελοντική ομάδα Wheeling2help με την υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Σώματος Αλληλεγγύης, διοργάνωσε το Games4All με σκοπό να δημιουργήσουμε έναν χώρο όπου τα παιδιά θα μπορούν να απολαμβάνουν την αξία του παιχνιδιού ενώ παράλληλα θα βρίσκονται μέσα στη φύση. Και επειδή όλα τα παιδιά έχουν δικαίωμα στο παιχνίδι, δε θα μπορούσαμε να μη λάβουμε υπόψιν μας παιδιά με ειδικές ανάγκες. Έτσι λοιπόν, στόχος ήταν η κατασκευή συμβατικών επιτραπέζιων παιχνιδιών μεγάλων διαστάσεων αλλά και επιδαπέδια παιχνίδια ειδικά σχεδιασμένα για να παίξουν παιδιά με κάποιας μορφής αναπηρία.


Χρησιμοποιώντας φυσικά υλικά και αρκετή φαντασία και δημιουργικότητα, η ομάδα μας δημιούργησε μια πίστα survivor, μια μπασκέτα στυλ λούνα παρκ, 6 πίστες mini golf, ένα Φιλανδικό παιχνίδι εξωτερικού χώρου που ονομάζεται Molkky, και τέλος κάτι για το οποίο είμαστε αρκετά περήφανοι, το ΄΄Χειροτεχνείον’’, ένα κέντρο βιωματικής εκπαίδευσης στη Φύση με δωρεάν εργαστήρια από όλους για όλους!


Όλα τα παιχνίδια, καθώς και άλλες δραστηριότητες παρουσιάστηκαν στο κοινό στο Φεστιβάλ Παιδιού Ραχών Games4All, το οποίο διεξήχθη το 2020 με τεράστια επιτυχία και επαναλήφθηκε το 2021 με ακόμη μεγαλύτερη συμμετοχή και περισσότερες δράσεις!


Πέρα από πολύ παιχνίδι και βιωματικά εργαστήρια, το πρόγραμμα περιείχε και θεωρητικές εκπαιδεύσεις αλλά και ενημερωτικές ομιλίες γύρω από τα Ευρωπαϊκα Προγράμματα European Solidarity Corps και το Erasmus+. Σκοπός των ομιλιών ήταν η ευρύτερη ενημέρωση του κοινού για τις αμέτρητες δυνατότητες που έχει κάποιος μέσω του Erasmus+ είτε ώς μεμονομένο άτομο, είτε ως οργανισμός.


Ένα μεγάλο ευχαριστούμε σε όλους τους εθελοντές που βοήθησαν στην οργάνωση των εκδηλώσεων, σε όλους τους συμμετέχοντες μικρούς και μεγάλους που μας τιμήσαν με την παρουσία τους, το NISI Πολυχώρος για την φιλοξενία και το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης για την υποστήριξη και συγχρηματοδότηση του προγράμματος.

63 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comments


bottom of page