top of page

2023 ευχαριστούμε!



Μια μαγική χρονιά φτάνει στο τέλος της και κάνοντας μια μικρή ανασκόπηση θέλουμε μέσα από την καρδιά μας να σας πούμε 2023 ευχαριστούμε για όλα αυτά που καταφέραμε μαζί και είναι πραγματικά πάρα πολλά και στους 3 άξονες δράσης μας, στα ταξίδια αλληλόδρασης MyQuest, στα προγράμματα Erasmus+ και φυσικά στη βάση μας στο Χειροτεχνείον, στις Ράχες Φθιώτιδας.


MyQuest Τανζανία


Σχεδόν 300 αγαπημένοι εθελοντές και εθελόντριες βρεθήκαν μέσα στο 2023 στο χωριό Gongo, το πιο όμορφο χωριό του κόσμου όλου, όπου έχουμε καταφέρει και το πιο μεγάλο impact όλα αυτά τα χρόνια. Φέτος, κατασκευάσαμε ένα κέντρο διαχείρισης απορριμμάτων, τουαλέτες για τους δασκάλους, ένα πολιτιστικό κέντρο/βιβλιοθήκη, φυτέψαμε περισσότερα από 4.000 δέντρα για την αναγέννηση του δάσους και κάναμε αρκετές εκπαιδεύσεις στις Mamas, στην ομάδα νέων και φυσικά στο σχολείο. Το family edition έδωσε τη δυνατότητα σε παιδιά από την Ελλάδα να αλληλεπιδράσουν με παιδιά από την Τανζανία και η συνεργασία με τη SciCo με τις εκπαιδεύσεις STEM, έχει ενθουσιάσει δασκάλους και μαθητές σε όλα τα σχολεία της ευρύτερης περιοχής!


MyQuest Ουγκάντα


Περίπου 120 υπέροχοι εθελοντές και εθελόντριες έχουν κάνει απίστευτο έργο στο πιο νέο πρότζεκτ μας που ξεκίνησε πριν περίπου 1 χρόνο! Μέσα σε λίγους μήνες καταφέραμε να ανακαινίσουμε και να βάψουμε 5 τάξεις στο δημοτικό σχολείο Bufuka, να φτιάξουμε την πλατφόρμα κολύμβησης για να κάνουν μαθήματα τα παιδιά καθώς και να χτίσουμε μια κουζίνα η οποία προσφέρει καθημερινά porridge στους περίπου 230 μαθητές και μαθήτριες του σχολείου! Ένα πρόγραμμα που είμαστε αρκετά περήφανοι και ενθουσιασμένοι, είναι το πρόγραμμα υποτροφιών, με το οποίο στηρίζουμε ήδη 20 μαθητές στο Γυμνάσιο και συνεχίζουμε με 15 ακόμη τη νέα χρονιά!


MyQuest Κένυα


Στην πολύ ξεχωριστή κοινότητα των Samburu 50 αγαπημένοι εθελοντές και εθελόντριές μας βρέθηκαν φέτος και βάλανε το λιθαράκι τους στο υπέροχο έργο της Sadhana Forest φυτεύοντας περισσότερα από 300 καρποφόρα δέντρα για τη δημιουργία food forest και τη βελτίωση του μικροκλίματος της περιοχής, ενώ έγιναν και αρκετές δράσεις ενδυνάμωσης των γυναικών και των νέων!


MyQuest Νεπάλ


Μετά το πολύ ουσιαστικό πρότζεκτ υδροδότησης στο χωριό Takure, το οποίο με τη δεξαμενή 40.000 λίτρων έδωσε νερό σε περισσότερες από 50 οικογένειες στο χωριό, φέτος συνεχίσαμε ακόμη πιο δυνατά επεκτείνοντας το σύστημα και στην κοινότητα Bimire φτιάχνοντας το δίκτυο για να έχουν πρόσβαση σε νερό ακόμη 400 άνθρωποι! Φυσικά το πρόγραμμα ενδυνάμωσης των αγροτών συνεχίζει περίφημα, και καταφέραμε να βοηθήσουμε με κομπόστ, καλλιέργεια μανιταριών, φυτεύσεις νέων δέντρων με τη μέθοδο της περμακουλτούρας, συλλογή καφέ και επεξεργασία, για περισσότερους από 60 αγρότες.


MyQuest Βιετνάμ


Στο χωριό Tua Tat βρεθήκαμε 20 εθελοντές και όλοι μαζί χτίσαμε τις τουαλέτες του σχολείου, ζωγραφίσαμε το προαύλιο, κάναμε αρκετές δραστηριότητες με τα παιδιά και συμβάλλαμε στην διατήρηση και εξάπλωση της κουλτούρας των Hmong μέσα από παραδοσιακά εργαστήρια!


Σε συνεργασία με την αγαπημένη οργάνωση Library4All προσφέραμε περισσότερα από 300 αγγλόφωνα βιβλία στα δημοτικά σχολεία που συνεργαζόμαστε στο Νεπάλ, Τανζανία και την Ουγκάντα!


Προγράμματα Erasmus+


Μια πολύ γεμάτη χρονιά όπου μέσα από το πρόγραμμα European Solidarity Corps και το ‘’Active Raches’’ φιλοξενήσαμε το καλοκαίρι για περίπου 4 μήνες την Ines από Πορτογαλία, την Alba από την Ισπανία, τον Josan από την Ισπανία και την Beatriz από τη Βραζιλία και πραγματοποιήσαμε αρκετές περιβαλλοντικές, πολιτιστικές, αθλητικές και εκπαιδευτικές δράσεις για την κοινότητα των Ραχών, ενώ με το volunteering team πρόγραμμα ‘’From City to Countryside’’ εκπαιδεύσαμε 12 εθελοντές από 6 χώρες σχετικά με το πως να κάνουν τη μετάβαση από την ζωή στην πόλη για να μείνουν στο χωριό. Φτιάξαμε ένα tiny home, καλλιεργήσαμε τον κήπο μας, μαζέψαμε ελιές και πάνω από όλα μάθαμε πως είναι να ζεις σε μια κοινότητα ανθρώπων με αλληλεγγύη, συνεργασία, ομαδικότητα και επαφή με τη φύση!

Εκτός από τα προγράμματα εθελοντισμού, στο NISI Raches, μέσα από τις ευκαιρίες που προσφέρει το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης, φιλοξενήσαμε και 9 ανταλλαγές νέων, όπου περισσότεροι από 40 οργανισμοί και 300 νέοι και νέες από όλη την Ευρώπη έμειναν στις Ράχες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού για 7 ημέρες και εκπαιδευτηκαν σε θέματα που αφορούν την κλιματική αλλαγή, την ενεργή συμμετοχή στα κοινά, την κοινωνική επιχειρηματικότητα, τη συμπερίληψη, την ψυχική υγεία, κλπ.


Χειροτεχνείον


Ένα υπεργεμάτο καλοκαίρι με 117 δωρεάν εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους στο Κέντρο Βιωματικής Εκπαίδευσης του Wheeling2help στη Φύση! Φέτος για πρώτη φορά καταφέραμε να δημιουργήσουμε το Χειροτεχνείον Summer Festival το οποίο προωθήσαμε στην ευρύτερη κοινότητα και έδωσε τη δυνατότητα σε περισσότερους από 700 νέους/νέες να κοινωνικοποιηθούν, να πάρουν γνώσεις και να αναπτύξουν νέες δεξιότητες!

Επίσης μέσα από τις 42 σχολικές εκδρομές που φιλοξενήσαμε στο NISI φέτος, περισσότερα από 5.000 παιδιά συμμετείχαν σε δραστηριότητες, εργαστήρια και παιχνίδια που κάναμε με πολύ μεράκι και αγάπη!


Και συνεχίζουμε.. σχεδιάζοντας ένα 2024 ακόμη πιο γεμάτο, πιο όμορφο, πιο δημιουργικό, με περισσότερη δράση, ουσία, αγάπη, καλοσύνη και ευγνωμοσύνη, με όλους εσάς που μας δίνετε δύναμη, ενέργεια και κουράγιο να προσπαθούμε ΌΛΟΙ ΜΑΖΙ για έναν πιο όμορφο κόσμο!


P.S. Δε θα μπορούσαμε να μην αναφέρουμε ότι χαιρόμαστε πολύ που μέσα στο 2023 έχουμε 3 πολύ αγαπημένες νέες μανούλες στο Wheeling2help!

Δώρα, Πέννυ και Κέλλυ συντονιστηκαν και έφεραν στον κόσμο 3 υγιέστατα αγοράκια στα οποία ευχόμαστε τα καλύτερα μέσα από την καρδιά μας!


128 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comments


bottom of page